Bunga

Tidak tahu ingin memberi hadiah apa untuk sahabat, ahli keluarga atau pasangan? Pilihan paling selamat yang boleh Anda pilih ialah bunga. Perempuan mana yang tidak sukakan bunga, betul? Sekuntum bunga yang diberikan pun cukup buatkan mereka gembira.

Bunga Raya Sebagai Bunga Kebangsaan Malaysia

Jika Anda berkesempatan untuk melancong ke Ibu Negeri iaitu Kuala Lumpur, terdapat bunga sepatu yang besar di tengah-tengah bandar. Bunga sepatu atau kembang sepatu merupakkan bunga kebangsaan Malaysia dan dikenali sebagai bunga raya. Bunga Raya telah diisytiharkan sebagai Bunga Kebangsaan Persekutan Tanah Melayu atas cadangan Kementerian Pertanian Tanah Melayu.

Bunga Segar dan Dimana Anda Boleh Memperolehinya

Terlepas dari fakta bahawa Bunga Raya sangat popular di Malaysia, terdapat jenis bunga lain yang juga cukup diminati di Malaysia seperti bunga ros, bunga matahari, bunga orkid, dan lily. Diantara Anda mesti ada yang tertanya-tanya dimana agaknya untuk memperoleh bunga segar di area KL dan semenanjung yang murah. Jawapannya adalah FlowerChimp, kedai bunga segar dalam talian terlengkap di Malaysia. Layari www.flowerchip.com dan temukan bunga favorit Anda disana.

Pilih Bunga Berdasarkan Personaliti

Sebelum Anda menghadiahkan bunga, mari kita ketahui makna disebalik bunga-bunga tersebut. Pertama ialah orkid, bunga ini memiliki keunikkan dengan fizikalnya yang eksotik. Sifat bunga orkid yang “represent rare and delicate beauty” sesuai diberikan untuk si dia yang juga unik di mata Anda. Kedua ialah bunga Matahari, bukan sahaja mewakili tenaga suria malahan bunga matahari sesuai diberikan untuk mereka yang aktif dan sentiasa ceria.

Ketiga ialah bunga tulip yang memiliki bentuk fizikal besar serta mekar seperti bintang. Bunga lily dilambangkan sebagai kesetiaan dan persahabatan, sangat sesuai untuk hadiah kepada sahabat Anda. Terakhir ialah bunga ros, bunga ini akan memberikan ingatan yang kuat kepada kasih sayang dan cinta. Memberikan bunga ros kepada mereka yang sedang jatuh cinta ialah pilihan yang bijak. Jadi, bunga apa yang menjadi kegemaran dan sesuai dengan personaliti Anda?

Net Promoter Score